Kladdiga chokladkakor

Brukar kalla dessa kakor för Bettas Chokladkakor på grund av att det vanligtvis är hon som bakar dem. De är förmodligen de godaste chokladkakor man kan få tag på!
 
 
 
 
Recept:
 
175 g mörk choklad
50 g smör
5 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
1 krm salt
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g mjökchoklad
 
1. Smält den mörka chokladen tillsammans med smör över vattenbad. Låt svalna lite.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsockrer fluffigt och vitt i en annan bunke.
4. Hacka mjölkchokladen.
5. Häll den smälta chokladen, samt den hackade chokladen i bunken med ägg och socker och blanda.
6. Häll i mjölblandningen och rör.
7. Klicka ut ca 12 kakor på varje plåt, tänk på att de flyter ut rejält.
8. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter. 
RSS 2.0