Hallon- och blåbärsmuffins

Dessa godingar bakade jag när pappa kom och hälsade på i Uppsala för några veckor sedan. Enkla men goda! Sen skulle jag ta med hälften till Lund och bjuda Jessie, men de mosades hahaha! 

 
Recept:

100 g smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk

Skalet av 1 citron

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

 

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5. Placera ut papperformar i en muffinsplåt, fyll med 2/3 smet.

6. Ploppa ned några hallon eller blåbär, jag hade hälften, hälften.

7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti (Provstick med en tandpetare eller liknande, den ska vara helt torr när du dragit ut den. Mina behövde drygt 15 minuter).

Bananmuffins med jordnötssmör och kanel

Ibland är det ju jobbigt att jag tycker bakning är så roligt när man försöker träna och äta "rent". Då är dessa muffins ett exeptionellt alternativ! 

 

Recept: 

¾ fiberhavregryn

1 ägg

1 äggvita

1 ½ - 2 msk jordnötssmör

1 mosad banan

1 msk kanel

 

Topping

keso

blåbär och hallon

 

1. Mosa bananen
2. Rör i övriga ingredienser
3. Fördela smeten i två muffinsformar
4. Sätt in i mikron på högsta effekt i ca 2 min
5. Toppa med keso och tinade bär

RSS 2.0