Hallon- och blåbärsmuffins

100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut papperformar i en muffinsplåt, fyll med 2/3 smet.
6. Ploppa ned några hallon eller blåbär, jag hade hälften, hälften.
7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti (Provstick med en tandpetare eller liknande, den ska vara helt torr när du dragit ut den. Mina behövde drygt 15 minuter).
Bananmuffins med jordnötssmör och kanel

Recept:
¾ fiberhavregryn
1 ägg
1 äggvita
1 ½ - 2 msk jordnötssmör
1 mosad banan
1 msk kanel
Topping
keso
blåbär och hallon
1. Mosa bananen
2. Rör i övriga ingredienser
3. Fördela smeten i två muffinsformar
4. Sätt in i mikron på högsta effekt i ca 2 min
5. Toppa med keso och tinade bär