Mojitocupcakes
Bakade mojitocupcakes hemma hos Lisa i fredags! Goda blev de ;-) T o m de som Jessica och Lisa spetsade rätt rejält när jag inte såg på... hehe. Frostingen använde jag ett annat recept på som inte blev så bra (blev som ni ser för lös i konsistensen) så jag har gjort om receptet till dem i inlägget till ett som jag vet är bra!

Recept:
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 2 lime
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 2 lime
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Blanda i rivet skal och saft av två lime.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i cirka 15 minuter. Låt svalna.
2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Blanda i rivet skal och saft av två lime.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Mojito syrup
1 dl socker
0,5 dl vit sirap
4 cl rom
4 cl vatten
30 g smör
1 lime, skalet
8 st myntablad, strimlade
4 cl rom
4 cl vatten
30 g smör
1 lime, skalet
8 st myntablad, strimlade
1. Smält smöret på låg värme.
2. Tillsätt vatten, socker och sirap.
3. Låt det koka upp under omrörning och låt sedan sjuda tills sockret har smält. Ta av det från värmen.
Häll i rom och rör om.
4. Lägg i finrivet limeskal och strimlad mynta. Rör om och låt det sedan stå och suga åt sig smakerna i c:a 5 minuter innan du skedar syrupen över dina cupcakes.
5. Låt dina cupcakes svalna helt efter att du haft på din syrup, innan du går vidare till nästa steg. Annars smälter frostingen.
3. Låt det koka upp under omrörning och låt sedan sjuda tills sockret har smält. Ta av det från värmen.
Häll i rom och rör om.
4. Lägg i finrivet limeskal och strimlad mynta. Rör om och låt det sedan stå och suga åt sig smakerna i c:a 5 minuter innan du skedar syrupen över dina cupcakes.
5. Låt dina cupcakes svalna helt efter att du haft på din syrup, innan du går vidare till nästa steg. Annars smälter frostingen.
Creem Cheese Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 msk limejuice
1 tsk rom
1 lime, skalet
8 myntablad, strimlade
Ev. någon droppe grön karamellfärg
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 msk limejuice
1 tsk rom
1 lime, skalet
8 myntablad, strimlade
Ev. någon droppe grön karamellfärg
Rör alla ingridienser fri från klumpar, spritsa ut.

Kommentarer
Jessica
Borde spetsat dem mer!
Svar:
Sandra
Trackback