Saffranslängd med vit choklad

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst (för söta degar)
2 pkt saffran (à 0,5 g)
½ tsk salt
2 dl socker
13 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör
200 g vit choklad
½ dl socker
1 ägg till pensling
Pärlsocker till garnering
1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.
6. Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.
7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Tips:
Ha inte i all mjöl på en gång, ofta kan man skippa någon dl. Det gör bullen mycket saftigare!
