Pepparkakscupcakes med skumtomtefluff

Skumtomtefluff:
3 dl grädde
70-75 g skumtomtar
1. Häll grädden i en kastrull på spisen.
2. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg i grädden.
3. Värm upp blandningen under omrörning tills skumtomtarna smält. Var noga med att inte låta blandningen koka upp!
4. Häll det blivande fluffet i en bunke och ställ in i kylen, låt det bli genomkylt! Det tar några timmar.
Cupcakes:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 1 /2 dl vetemjöl
1 dl filmjölk
2 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i filmjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och samtliga kryddor och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
7. Vispa upp skumtomtefluffet, placera i en sprits.
8. Spritsa direkt på cupcakesen, eller gröp ur en liten grop (jag använde ett speciellt bakverktyg) i mitten av cupcake'en och spritsa. Se bild nedan.

