Pepparkakscupcakes med skumtomtefluff

Har sett så många som bakat denna typ av cupcakes i år att jag var tvungen att prova. Jag gillar i och för sig inte skumtomtar, men min syster och mamma gillar dem väldigt mycket! Dock tror jag de båda tyckte att det var gott, men att skumtomtar gör sig bäst som "plockgodis". Men det är kul att testa nya saker!
Cupcakereceptet har jag faktiskt konstruerat ihop själv! Kan stolt berätta att de blev jättegoda :-D. 
 
 

Skumtomtefluff:

 

3 dl grädde

70-75 g skumtomtar

 

1. Häll grädden i en kastrull på spisen.

2. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg i grädden.

3. Värm upp blandningen under omrörning tills skumtomtarna smält. Var noga med att inte låta blandningen koka upp! 

4. Häll det blivande fluffet i en bunke och ställ in i kylen, låt det bli genomkylt! Det tar några timmar.

 

Cupcakes:

 

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

3 1 /2 dl vetemjöl

1 dl filmjölk

2 tsk kanel

1 tsk kryddnejlika

1 tsk ingefära

1 tsk bikarbonat

1 nypa salt

 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i filmjölken och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och samtliga kryddor och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 

7. Vispa upp skumtomtefluffet, placera i en sprits.

8. Spritsa direkt på cupcakesen, eller gröp ur en liten grop (jag använde ett speciellt bakverktyg) i mitten av cupcake'en och spritsa. Se bild nedan.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0