Frozen pepparkakscheesecake

Blev inspirerad av en gammal kollega, som också gillar att baka, att baka den här pepparkakscheesecaken! Eller jag skulle inte riktigt kalla den cheesecake egentligen, mer en glass. Väldigt god i alla fall, och enkel att göra! Bjöd på den hos Liz igår när hon hade en liten avskedstillställning och den blev väldigt uppskattad. Kul! 
 
 
Bildkälla: Min gulliga fd kollega Cecilia!
 
Recept:

150 g pepparkakor
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1.5 dl strösocker
200 g Philadelphiaost
3 äggvitor
1 msk strösocker  

 

1. Vispa äggvitor och 1 msk strösocker till ett vitt skum.

2. Vispa äggulor och 1 1/2 dl strösocker poröst och blanda med osten.

3. Vispa grädden fluffig.

4. Vänd samman grädde, ostsmet och äggvitor.

5. Krossa kexen och strö hälften av dem i botten på en kakform med löstagbara kanter, fyll på med glassmeten och strö resten av kexen på toppen.

6. Frys tårtan i minst 5 timmar.

7. Den bör tinas något i kyl innan servering.

 

Som ni ser, världens lättaste dessert! Går inte att misslyckas ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0