Knäckig kladdkaka

Chokladsmet
50 g smör
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
Knäcksmet
100 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en löstagbar kant.
3. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull.
4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
5. Blanda övriga ingredienser med varandra och rör ned i bunken med ägg och socker. Tillför det smälta smöret.
6. Smält smöret till knäcken i en kastrull och rör ned övriga ingredienser.
7. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 mnuter.
9. Låt svalna, servera med vispad grädde!
Tips:
Använd en TRÄSLEV när du kokar knäcksmeten, gör inte som jag och använd en slickepott. Den smälter ;-).
Istället för att smöra och bröa en form så brukar jag helt enkelt placera ett bakplåtspapper på bottnen av formen innan jag snäpper på formens sidor. Innan jag sen låssar sidorna efter att kakan gräddats och svalnat så skär jag med en kniv längst formens sidor, så fastnar inte kakan!
