Toscakaka (påsk)

Toscakaka är ju så enkelt men så gott! Egentligen är det i princip bara en vanlig sockerkaka, med ett lager av tosca. Den här gjorde jag i påskas, och dekorerade med köpta marsipankyckligar och chokladnötägg. 
 
 
Sockerkakan blev väldigt god, men tyvärr tyckte jag inte att toscasmeten räckte riktigt. En perfekt tocakaka ska enligt mig ha ett helt täckande lager av toscasmet, så att sockerkakan under inte synns. Det kan vara så att receptet jag anände mig av var avsett för en mindre form, men jag tyckte i vilket fall som helst även att andelen mandlar i förhållande till toscasmeten var för stor! 
 
Tips:
 
Hacka mandlarna själv! Köp inga färdighackade. Det blir mycket godare om bitarna är lite ojämnt stora. Och köp verkligen inte flagnad mandel! Det tycker i alla fall inte jag alls blir lika gott och vackert. 
 
Mandeläggen och marsipandekorationerna kan vara bra att "klistra fast", med t.ex. smält choklad eller smält socker, då de är svåra att hålla på plats annars. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0