Chunky Monkey Cheesecake

Storbak förra torsdagen! Bakade inte bara kärleksmums, utan även cheesecake. Lät den stå över natten och bjöd på den på fredagen, perfekt. Cheesecake med banan och snickers. Inte den godaste cheescaken jag gjort, men helt okej! Vill man inte använda sig av de smaksättningar som jag gjort kan man alltid byta ut dem, men använda grundreceptet (allt utom banan, snickers och kakao). 
 
 
 
Recept (Två systrars söta)
 

Bottnen:

12 digistevekex

75 gram smör

 

Fyllning:

800 gram cream cheese

2,5 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

4 ägg

2 bananer

2 msk kakao

2 snickers (dubbel)

 

1. Blanda digestevekex och smör i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbar kant och kyl medan du gör fyllningen.

2. Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i mjöl, vanilj och salt och vispa slätt. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt.

3. Dela smeten på 2 olika skålar, tillsätt kakao och grovhackad Snickers i den ena och mosad banan i den andra. Smeten kommer att stelna när kakan kallnar, den ser lite lös ut.

4. Varva smeterna i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min (175 grader, nedre).

5. Låt kallna, lossa sedan formen försiktigt. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.

 

Tips:

 

När du varvar smeten i formen, rör inte om för mycket efter. Då blir det inte lika snyggt!

 

Det går aldeles utmärkt att göra cheesecaken på 600 g cream cheese, men tänk då på att ha i ett ägg mindre, annars blir den för lös. 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0