Chunky Monkey Cheesecake

Bottnen:
12 digistevekex
75 gram smör
Fyllning:
800 gram cream cheese
2,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4 ägg
2 bananer
2 msk kakao
2 snickers (dubbel)
1. Blanda digestevekex och smör i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbar kant och kyl medan du gör fyllningen.
2. Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i mjöl, vanilj och salt och vispa slätt. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt.
3. Dela smeten på 2 olika skålar, tillsätt kakao och grovhackad Snickers i den ena och mosad banan i den andra. Smeten kommer att stelna när kakan kallnar, den ser lite lös ut.
4. Varva smeterna i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min (175 grader, nedre).
5. Låt kallna, lossa sedan formen försiktigt. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
Tips:
När du varvar smeten i formen, rör inte om för mycket efter. Då blir det inte lika snyggt!
Det går aldeles utmärkt att göra cheesecaken på 600 g cream cheese, men tänk då på att ha i ett ägg mindre, annars blir den för lös.
