Kladdkaka med mintglasyr

Mina superfina tårtor som mamma gjorde till mig till min studentmottagning! Ååååh så goda!
Kladdkaka är något ALLA kan baka, det enda man kan misslyckas med är tiden i ugnen.
Recept:
Kaka:
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Glasyr:
25 g smör
0,75 dl vispgrädde
200 g after eight
(Koka upp smör och grädde, ta av från plattan och tillsätt after eight. Låt svalna och bred över kakan, efter den varit i ugnen alltså).
Tips:
Man kan dela upp ingridienserna i "våta" och "torra", där smör och ägg är våta och resten torra. I de fall man vill att en kaka ska resa sig (därmed innehåller t.ex. bakpulver) så ska man tänka på att så fort de våta och torra ingridienserna blandats, då ska kakan så snabbt som möjligt in i ugnen. Detta gäller även muffins osv.
Eftersom kladdkaka inte är en kaka som ska resa sig så spelar det egentligen ingen roll hur man blandar ingridienserna. Äggen måste inte heller vispas vitt och poröst som i många recept (som bidrar till en fin konsistens på kakan). Dock skulle jag rekomendera att blanda vaniljpulvret med vetemjölet innan det blandas med det våta, då det annars finns risk att vaniljsmaken fördelas ojämnt.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i 15-20 min. Inte mer!!!
Att ha kakan och äta den
Sandra

Kommentarer
Elina
Alltså. hahaha jag finner inga ord detta är klockrent! ska tamejfan ge mig på att göra en sån kladdkaka nån dag
Svar:
Sandra
Trackback