Lime- och passionscheesecake

Recept:
12 st digestivekex
50 g smör
4 st gelantinblad
2 st ägg
2 dl lätt crème fraîche
400 g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st lime, rivet skal och saft
Garneging
1 gelantinblad
2 msk strösocker
4 msk vatten
2 st passionsfrukter
1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
2. Dela äggen. Blanda äggulor, creme fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
3. Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme.
4. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.
5. Lossa kakan från formen och servera som dessert.
Tips:
Glöm inte att sila saften från limen innan den värms upp i kastrullen. Medan den svalnar är det ett perfekt tillfälle att vispa äggvitorna.
Testa att ha i gul karamellfärg i garneringen om du vill ha den mer gulaktig, det blev nämligen ett väldigt genomskinligt lager. Planen var egentligen att garneringen skulle vara gul! Hade även bara i två passionsfrukter som receptet föreslår, men skulle rekommendera 3-4 st. Möjligtvis skulle jag dubbla hela receptet på garneringen, lagret på toppen blev väldigt tunt!
Att ha kakan och äta den
Sandra

Vi bakar den här på vår myskväll nån dag? :D
FAN VA GOTT AAARGHHHH